Veelgestelde vragen (FAQ)

Vraag maar raak! Hier vind je de antwoorden.

Praktisch

  • Ik bied coaching op meerdere locaties in Eindhoven aan, waaronder:
    • Hettenheuvellaan [Woenselseheide]
    • Egelstraat [Kronehoef]
  • Klik hier voor een overzicht van alle locatie informatie hier.
  • De kennismaking en eventueel de startsessie kunnen online plaatsvinden, zodat we op een laagdrempelige manier kunnen bespreken wat jullie nodig hebben. De verdere coaching sessies vinden in principe in persoon plaats, omdat dit het meest effectief is voor de begeleiding van je kind. Voor slaapcoaching geldt een uitzondering: dit traject kan volledig online worden gevolgd, omdat de begeleiding en adviezen goed op afstand gegeven kunnen worden.
  • Bij de kennismaking, startsessie en evaluatie ben je als ouder altijd aanwezig. De overige sessies zijn zonder ouders, zodat je kind zich vrij voelt om te oefenen en te groeien. Natuurlijk kan het in sommige gevallen, afhankelijk van de hulpvraag, wel wenselijk zijn dat je erbij bent. Wanneer je niet bij de sessie aanwezig bent, ben je welkom om de laatste 10 à 15 minuten aan te sluiten voor de afronding en eventuele praktische zaken, zoals betaling.
  • Hoe vaak je kind coaching nodig heeft, hangt af van de hulpvraag en de behoeften van je kind. Gemiddeld vinden er zo’n 6 sessies plaats, naast de kennismaking, startsessie en evaluatiesessie. Tijdens het traject kijken we samen wat nodig is en stemmen we de begeleiding hierop af
  • Een losse sessie kost €70,00. De kennismaking is gratis. Binnenkort volgt meer informatie over pakketkortingen en andere mogelijkheden!
  • Ja, je kunt een afspraak verzetten of annuleren. Dit kan kosteloos tot 24 uur van tevoren. Bij annulering binnen 24 uur wordt de sessie in rekening gebracht.

Algemeen

  • Elk kind is uniek, en daarom kijk ik altijd samen met ouders naar wat het beste past bij hun kind. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we waar jullie tegenaan lopen en wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Op basis daarvan kan ik aangeven of mijn coaching of begeleiding aansluit bij jullie situatie. Mijn aanpak is speels, praktisch en afgestemd op de behoeften van jouw kind, zodat hij of zij zich veilig voelt en op een fijne manier stappen kan zetten.

    Wil je samen ontdekken of mijn begeleiding bij jullie past? Neem gerust contact op!

  • Elk traject is maatwerk en afgestemd op de hulpvraag van jouw kind. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we waar jullie tegenaan lopen en wat jullie doelen zijn. Op basis daarvan maak ik een voorstel voor een traject dat past bij de behoeften van jouw kind.

    Sommige kinderen hebben genoeg aan een paar sessies, terwijl anderen baat hebben bij een langer traject. Gemiddeld duurt een traject tussen de 5 en 10 sessies, maar dit kan variëren. Binnenkort ga ik ook pakketten aanbieden met korting, zodat we samen op een duurzame manier aan de ontwikkeling van jouw kind kunnen werken.

    Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op!

  • Ja, een kennismaking is altijd mogelijk! Ik geloof in een persoonlijke en vertrouwelijke aanpak, en het is belangrijk dat je je goed voelt bij de begeleiding van jouw kind. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de situatie van je kind, de hulpvraag en wat jij verwacht van de coaching. Dit helpt ons om te bepalen of mijn begeleiding een goede match is voor jullie. Na het gesprek kun je met een gerust hart beslissen of je verder wilt gaan met een traject.

    Neem gerust contact op om een kennismakingsgesprek in te plannen!

  • Kindercoaching richt zich op het ontwikkelen van het zelfvertrouwen, de emoties en de sociale vaardigheden van een kind. Het is geschikt voor kinderen die tegen uitdagingen aanlopen op emotioneel of gedragsmatig vlak, zoals stress, onzekerheid of moeite met concentratie. Tijdens de coaching werken we samen aan het vergroten van het zelfbewustzijn en het versterken van de innerlijke kracht van het kind.

    Remedial teaching is gericht op het ondersteunen van het leerproces. Het helpt kinderen die moeite hebben met schoolse vaardigheden, zoals lezen, rekenen of schrijven. Tijdens de remedial teaching besteed ik ook aandacht aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de motivatie van het kind, zodat leren weer leuk en haalbaar wordt.

    Beide vormen van begeleiding kunnen elkaar aanvullen, afhankelijk van de behoeften van het kind. Wil je meer weten over wat het beste past bij jouw kind? Neem gerust contact op!

  • Helaas wordt de coaching of begeleiding die ik aanbiedt op dit moment niet vergoed door de zorgverzekering. Wellicht biedt je zorgverzekering een vergoeding voor andere vormen van begeleiding of therapieën, dus het kan de moeite waard zijn om dit te checken. Ik raad aan om contact op te nemen met je verzekeraar voor meer informatie.

    Heb je verder vragen? Neem gerust contact op!

  • Het is heel normaal dat kinderen in het begin sceptisch kunnen zijn over coaching, vooral als het iets nieuws voor hen is. Mijn aanpak is altijd speels, rustig en zonder druk. Het doel is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin je kind zich op zijn of haar gemak voelt. Soms heeft het wat tijd nodig om een band op te bouwen en vertrouwen te winnen.

    Als je kind zich niet meteen openstelt, gaan we samen stap voor stap kijken naar wat wel werkt en hoe we het proces op een positieve manier kunnen laten verlopen. Het belangrijkste is dat we het tempo van je kind respecteren en altijd met geduld en zorg werken.

    Heb je vragen over dit proces? Neem gerust contact op!

Kindercoaching

  • Kindercoaching is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar tot en met de tienerjaren. De aanpak wordt altijd afgestemd op de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van je kind. Bij jongere kinderen werk ik vaak samen met de ouders om te zorgen voor de juiste begeleiding, terwijl bij oudere kinderen meer zelfstandigheid en zelfreflectie wordt gestimuleerd.

    Of je kind nu ergens mee zit op sociaal, emotioneel of gedragsmatig gebied, ik kijk altijd naar wat het beste past bij de fase waarin je kind zich bevindt.

    Wil je meer weten of een gesprek inplannen? Neem gerust contact op!

  • Ja, coaching kan juist heel geschikt zijn voor een verlegen kind! Verlegenheid kan soms een belemmering vormen in de sociale interactie en zelfvertrouwen. In de coaching gaan we samen op zoek naar wat je kind nodig heeft om zich meer op zijn of haar gemak te voelen, zowel in interacties met anderen als in het uiten van gevoelens.

    Mijn aanpak is rustig, geduldig en afgestemd op het tempo van je kind. We werken stap voor stap aan het vergroten van het zelfvertrouwen, zonder druk uit te oefenen. Verlegen kinderen bloeien vaak op wanneer ze in een veilige omgeving kunnen ontdekken wie ze zijn en wat ze nodig hebben om zich zelfverzekerder te voelen.

    Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

  • Het kan voorkomen dat kinderen, vooral als ze jonger zijn, moeite hebben met het uiten van hun gevoelens. Dat is heel normaal. In mijn coaching gebruik ik verschillende technieken die geen druk leggen op het praten, zoals spel, creatieve opdrachten of rustige gesprekken. Door middel van deze benaderingen kan je kind op een andere manier leren omgaan met en uitdrukken wat er speelt.

    Mijn doel is altijd om een veilige ruimte te creëren waarin je kind zich op zijn of haar gemak voelt, zonder dat het gedwongen wordt om te praten. Soms komt het inzicht op een andere manier, en dat is ook helemaal goed.

    Wil je meer weten over mijn aanpak? Neem gerust contact op!

  • Ouders spelen een belangrijke rol in het succes van het coachingstraject van hun kind. Daarom werk ik nauw samen met ouders om ervoor te zorgen dat de begeleiding goed aansluit bij de thuisomgeving en de behoeften van het kind.

    Het kennismakingsgesprek, de startsessie en de verschillende evaluatiesessie vinden altijd samen met de ouders plaats. Ook elke sessie wordt samen met de ouders afgesloten, zodat we de voortgang kunnen bespreken en ouders praktische handvatten kunnen meegeven om thuis verder te ondersteunen.

    Gedurende het traject geef ik regelmatig updates en bespreek ik de voortgang. Daarnaast ontvang je tips en adviezen die je kunt gebruiken om je kind optimaal te ondersteunen in het proces.

    Wil je meer weten of een gesprek inplannen? Neem gerust contact op!

Remedial teaching

  • Remedial teaching kan heel geschikt zijn voor kinderen die moeite hebben met specifieke schoolse vaardigheden, zoals lezen of rekenen. Als je merkt dat je kind achterloopt op school, moeite heeft om bepaalde stof onder de knie te krijgen, of minder plezier heeft in leren, kan remedial teaching een waardevolle ondersteuning bieden.

    Tijdens een kennismakingsgesprek kijk ik samen met jou naar de specifieke hulpvraag en het niveau van je kind. Aan de hand daarvan bepalen we of remedial teaching passend is en hoe we de begeleiding het beste kunnen aanpakken. Naast de leerinhoud is er ook altijd aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen en de motivatie, zodat leren weer leuker en haalbaarder wordt.

    Wil je weten of remedial teaching geschikt is voor jouw kind? Neem gerust contact op voor een gesprek!

  • Ja, samenwerking met de school kan zeker deel uitmaken van het traject, indien dit gewenst is. Het kan waardevol zijn om in overleg met de leerkrachten te kijken naar de voortgang en eventuele aanvullingen op het schoolse leerproces. In sommige gevallen kan het helpen om informatie te delen over de aanpak en voortgang van de coaching, zodat we samen een sterker netwerk kunnen vormen rondom de ontwikkeling van je kind.

    Als ouders dat willen, kan ik met toestemming ook contact opnemen met de school om af te stemmen over de begeleiding en gezamenlijke doelen. Houd er rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zijn voor de tijd en communicatie die dit met zich meebrengt. Dit wordt altijd vooraf besproken, zodat er geen verrassingen zijn bij de rekening.

    Heb je meer vragen of wil je bespreken wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op!

  • Ja, remedial teaching kan zeker helpen bij dyslexie en dyscalculie. Bij dyslexie richten we ons op het verbeteren van lees- en spellingsvaardigheden, door middel van specifieke technieken die het leerproces ondersteunen. Bij dyscalculie ligt de focus op het versterken van rekenvaardigheden en het ontwikkelen van nieuwe strategieën om met getallen om te gaan.

    Ik pas de begeleiding aan op de specifieke behoeften van je kind, zodat we stap voor stap de uitdagingen kunnen aanpakken. Naast de leerinhoud is er altijd aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen en de motivatie, zodat leren weer plezierig en haalbaar wordt.

    Wil je weten of remedial teaching geschikt is voor jouw kind? Neem gerust contact op voor een gesprek!

  • Bijles en remedial teaching lijken op elkaar, maar er is een belangrijk verschil in de benadering. Bijles richt zich vaak op het uitleggen van specifieke leerstof of het helpen bij het maken van huiswerk. Het is meestal gericht op het verbeteren van de prestaties op korte termijn, bijvoorbeeld bij het voorbereiden op een toets of het begrijpen van een bepaald onderwerp.

    Remedial teaching gaat verder dan dat en is een meer uitgebreide, op maat gemaakte vorm van begeleiding. Het richt zich niet alleen op het begrijpen van de leerstof, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van leerproblemen, zoals dyslexie, dyscalculie of concentratieproblemen. Remedial teaching houdt rekening met de specifieke leerbehoeften van het kind en richt zich op het versterken van de basisvaardigheden en het verbeteren van het leerproces op lange termijn. Daarnaast wordt er altijd aandacht besteed aan het zelfvertrouwen en de motivatie van het kind.

    Wil je meer weten over remedial teaching en of het geschikt is voor jouw kind? Neem gerust contact op!

Slaap coaching

  • Het resultaat van slaapcoaching is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van je kind, de aard van de slaapproblemen en het doorzettingsvermogen van de aanpak. Sommige kinderen ervaren na een paar dagen al verbetering in hun slaapgedrag, terwijl het voor anderen iets langer kan duren om de nieuwe slaapgewoonten volledig te integreren.

    We werken samen aan het opbouwen van een gezonde slaaproutine, en ik geef praktische tips die je thuis kunt toepassen. Het is belangrijk om geduldig te zijn, omdat het een proces is dat tijd kan kosten, vooral als er al langere tijd slaapproblemen zijn. Door stap voor stap te werken, zie je meestal al snel kleine veranderingen die op de lange termijn zorgen voor een betere nachtrust.

    Heb je vragen over slaapcoaching of wil je meer weten over het traject? Neem gerust contact op!

     

  • Bij slaapcoaching is het vaak nodig om samen met je kind aan een nieuwe slaaproutine te werken. Dit kan betekenen dat er bepaalde gewoonten of rituelen aangepast moeten worden om een betere nachtrust te bevorderen. Ik geef praktische tips en handvatten die je kunt toepassen in de dagelijkse routine, zoals het creëren van een rustgevende sfeer voor het slapengaan en het instellen van vaste bedtijden.

    Hoewel het soms wat tijd kan kosten om de veranderingen door te voeren, is het belangrijk dat zowel jij als je kind consistent zijn in het toepassen van de nieuwe gewoonten. Dit zorgt voor een positieve verandering in het slaapgedrag.

    Heb je vragen over hoe je de routine het beste kunt aanpassen? Neem gerust contact op!

  • Slaapcoaching kan zeker ondersteunen bij nachtangsten en bedplassen, maar het is belangrijk om te weten dat deze problemen vaak meerdere oorzaken kunnen hebben. Bij nachtangsten richten we ons op het creëren van een veilige en geruststellende slaapomgeving en het toepassen van technieken om je kind te helpen ontspannen voor het slapen. Het kan ook helpen om samen te kijken naar onderliggende emoties of angsten die het slaappatroon beïnvloeden.

    Bedplassen kan soms te maken hebben met een verstoring in de slaaproutine of een lichamelijk aspect. In slaapcoaching richten we ons op het versterken van een gezonde slaaproutine en het verlichten van eventuele spanningen die de nachtrust verstoren. Soms is het ook nuttig om met een specialist te overleggen als het bedplassen aanhoudt.

    Samen werken we aan een rustige en veilige slaapomgeving voor je kind. Heb je specifieke vragen over nachtangsten of bedplassen? Neem gerust contact op voor een persoonlijk gesprek.

  • Ja, slaapcoaching is zeker geschikt voor gevoelige kinderen! Gevoelige kinderen kunnen soms extra moeite hebben met het verwerken van prikkels of veranderingen in hun omgeving, wat invloed kan hebben op hun slaap. Mijn aanpak is geduldig en respectvol, en ik stem de begeleiding af op het tempo en de behoeften van je kind.

    We werken samen aan het creëren van een rustige en veilige slaapomgeving, waarin je kind zich op zijn of haar gemak voelt. Door kleine aanpassingen in de routine en het gebruik van kalmerende technieken kan je kind beter ontspannen en gemakkelijker in slaap vallen.

    Slaapcoaching biedt een fijne, rustige aanpak die precies past bij gevoelige kinderen. Heb je vragen over de aanpak voor jouw kind? Neem gerust contact op!

Scroll naar boven